Gå til hovedindhold

“Det er et fantastisk syn, når voksne leger elefanter og giraffer”

Hver søndag samles flere hundrede aarhusianere til udetræning med SICK Project. Her er sved på panden, grin og nye relationer dét, der gør træningsfællesskabet til en livsstil for mange af deltagerne.

 • Læs op

Indhold

  Tekst: Maria Fast Lindegaard / Foto: Tor Fabian

   

  Ulla Refsgaard:

  "Hvor mange kan få 200 voksne til at lege elefanter og giraffer midt i Aarhus? Og vi gør det uden at sætte spørgsmålstegn eller føle os forlegne, for det giver så meget.” 

  Sammen med sin datter helliger hun hver søndag til udetræning med hundreder af andre aarhusianere i SICK Project – et gratis træningsfællesskab, hvor både lår- og lattermuskler bliver trænet.

  “Det er dejligt at bruge min krop ude i det fri sammen med andre. Det giver mange grin og en fantastisk samhørighed, selvom vi ikke kender hinanden fra andet end SICK om søndagen.” 

   

  John Blæsbjerg:

  “Jeg blev straks bidt af det fra den allerførste gang, jeg var med. Det er et enestående bevægelsesfællesskab, og det fede ved SICK er, at alle kan være med.”

  John Blæsbjerg har siden sin første træning fået både sin hustru og sine venner med.

  “Det er lysten, der får mig afsted og nogle gange kan jeg ikke vente på, at det bliver søndag, for træningen sparker dagen i gang på en sjov og humoristisk måde, og jeg går glad derfra.” Om de er 3 eller 80 år, så træner alle, så godt de nu kan, når styrketræningsøvelser, leg og dans på entusiastisk vis flettes sammen. Som sten-saks-papir, hvor taberen laver en øvelse, inden begge er videre til næste modstander. 


  Sick Project

  SICK Project er et fællesskab for alle, der har lyst til at holde sig i form. Det er gratis at deltage og øvelserne
  differentieres, så alle kan være med. De træner forskellige steder i Aarhus Kommune hver søndag kl. 11.00.

  https://www.facebook.com/SICKProject kan du se stemningsbilleder fra tidligere træninger, og hvor næste træning foregår.

  Sidst opdateret: 12. februar 2024