Gå til hovedindhold

Sundhed

30 resultater

“Det er et fantastisk syn, når voksne leger elefanter og giraffer”

Hver søndag samles flere hundrede aarhusianere til udetræning med SICK Project. Her er sved på panden, grin og nye relationer dét, der gør træningsfællesskabet til en livsstil for mange af deltagerne.

Kegler er for alle

Fællesskaber og ensomhed

Kom med på keglebanen hos Århus Senior Kegleklub, hvor kugler, kegler og konkurrence går hånd i hånd med fællesskabet.

Sammen med andre er sorgen til at holde ud

Fællesskaber og ensomhed

Sorg bliver bearbejdet og håndteret på mange forskellige måder afhængigt af, hvem du er. Derfor kan det også ofte opleves, som om man står alene i sorgen. En gruppe mænd har oplevet, hvordan man ved at tale højt om sorgen i fællesskab kan bekæmpe den ensomhed.

"Vores pårørendegruppe er et rum kun for os"

Fællesskaber og ensomhed

Da livet slog en kolbøtte, var en pårørendegruppe blandt det, der gav Jytte, Vibeke og Anne Sophie et frirum til både at få og give hjælp, til at tænke på sig selv og at give fri på følelser, som andre ikke altid forstår. Ingen af deres pårørende er endnu raske, og derfor er de stadig i rollen som pårørende.

I dag er fokus på det hyggelige samvær

Demens

Da Sanne Lauridsen tog plejeorlov for at passe sin kræftsyge far, blev det tydeligt for hende, at hendes mor ikke kunne bo alene. Hun lovede sin far, at huset skulle sælges og moren flytte på plejehjem, når han ikke længere var blandt dem.

At være pårørende - samarbejde på Neurocenteret

At være pårørende kan ikke beskrives på en måde. Det ændrer sig efter sygdom, relation, livssituation og en række andre ting, som spiller ind. Alligevel er der nogle ting, som går igen. Nogle følelser, man kan nikke genkendende til, oplevelser, som flere har været igennem, og roller, som flere bevidst eller ubevidst kommer til at indtage.