Gå til hovedindhold
Mad

Opskrifter: De perfekte sommertærter

Anne Labrosse har boet mange år i Frankrig og udgivet flere kogebøger. Her deler hun to opskrifter på tærter, der kan gøre sommeren lidt lækrere.

Indhold

    Denne tærte er perfekt til en sommerfrokost på terrassen.

    Surdejsbund 
    Lav en god surdej dagen inden med et brev surdejsgær og italiensk mel og salt. Næste dag tilsættes varmt 38° vand og mere mel. Dejen æltes godt, vendes og drejes, bankes i bordpladen, foldes etc. Jo mere håndkraft du bruger, des bedre bliver dejen. Den er lidt klistret i begyndelsen, men med lidt mel bliver den bedre, så bare ælt videre. Dejen kan med fordel hæve i 2 omgange på et lunt sted og slås ned, når du er parat med fyldet.


    Fyld 
    Pil nogle løg, er der grønne spirer i dem skal de fjernes. Skær lagene i tynde skiver og steg i olie på en stor pande; de skal kun lige være let brunede næsten hvide, da de brunes lidt i ovnen.


    Creme 
    Rør crème fraiche 38% i en skål og smør dejbunden med den. Du kan evt. tilsætte Philadelphia ost i cremen.

    Læg de stegte løg ovenpå og bag i ovnen ved ca. 200 grader i cirka 30 min. Kan fryses og bages senere.


    Alternativ bund 
    For en hurtig bund kan du købe en færdig surdejsbund og bruge den.

     

    Skøn sommerdessert med friske jordbær eller andre sommerbær.

    Bund

    • Bund 250 g mel (helst den italienske Tipo 200 med mere gluten end dansk mel)
    • 160 g blødt smør
    • 1 spsk. mælk
    • 1 æg
    • 1 tsk. sukker
    • Salt

    Lav et ‘bjerg’ med melet og et hul i midten, tilsæt de resterende ingredienser i hullet i melet og ælt sammen, ælt ikke for meget. Læg på køl mindst en time.

    Med fingrene presser du dejen ud i en smurt rund tærteform godt op på siderne. Bag kort tid (lige så dejen er lidt sprød). Tag ud af ovnen og smør mandelcreme på.

    Mandelcrème

    • 250 g flormelis
    • 250 g smuttede og malede mandler (brug ikke mandelmel i pose - det smager af nul og nix - smut selv mandlerne).
    • 250 g smør
    • 50 g mel
    • 5 hele æg
    • (Evt. vanilje)

    Ælt ingredienserne til mandelcrèmen sammen i en skål, og smør crèmen ud over bunden.

    Bag i ovn 180 ° cirka 30 min, afhængig af din ovn. Mandelcrèmen og bunden skal være bagte og kagen smuk lysebrun.

    Fyld

    Smelt et par spsk. ribsgelé eller kvædegélé i vandbad.

    Anret jordbærene med toppen opad på bunden. Pensl bærrene med den smeltede afkølede gélé og pynt med hakkede pistacienødder.

    PS: Du kan også fordele forskellige sommerbær på tærten fx ribs, abrikoser, ferskener , kirsebær uden sten, brombær, blommer, hindbær, blåbær - husk gelé.

    Sidst opdateret: 16. juni 2025