Gå til hovedindhold
Fællesskaber og ensomhed

Kegler er for alle

Kom med på keglebanen hos Århus Senior Kegleklub, hvor kugler, kegler og konkurrence går hånd i hånd med fællesskabet.

 • Læs op

Indhold

  Tekst og foto: Maria Fast Lindegaard

  I kælderen under Aarhus Skøjtehal snor kuglerne sig ned ad de 35 cm smalle keglebaner. Fire dage om ugen mødes mænd og kvinder til keglespil – eller kegler. Det er fællesskabet, sammenholdet og det gode selskab, der trækker dem alle derned. Men når først kuglerne fyger, så kan ingen undgå at konkurrere om sejren.

  “Kegler er for alle – alle kan holde til det,” fortæller Anders Th. Nielsen, der er næstformand i Århus Senior Kegleklub. Der er formentligt noget om snakken, for klubbens alderspræsident runder snart 90 år.

  Klokken ringer. Nogen har lavet en 9’er, eller sagt blandt os uerfarne, så har nogen væltet alle kegler.

  Alle kan lære at spille kegler. Nogle kaster med én hånd, andre med to hænder, og nogle med tilløbskast. Det handler ikke om at få fart på kuglen, men snarere om at finde den rette teknik, så kuglen slippes samme sted på banen hver gang og snor sig mod de ni kegler, der står i diamantform for enden af banen.

  “Kuglen har sin egen vilje, den kan man ikke bestemme over. Selvom du synes, du kaster ens hver gang, så lykkes det aldrig,” siger Ruth Vestergaard. Men det gør ikke noget, for det er sammenholdet, der får hende til at komme fredag efter fredag.

  At spille kegler er måske lettere sagt end gjort, men det holder ingen i klubben fra ikke at gå op i det.

  Kom alene eller tag naboen med

  Da Anders Th. Nielsen selv startede i klubben for 14 år siden, var det en kammerat, der fik ham med. Andre er startet sammen med hustruen, en ven eller naboen, men de fleste kendte ikke andre, før de mødte op og blev en del af fællesskabet.

  For medlemmerne i klubben er det vigtigste, at de nye har det godt. Så skal de nok lære at spille kegler hen ad vejen.

  Vil du også spille kegler?

  Århus Senior Kegleklub blev til i 2006 og er for alle over 60 år.

  Læs mere på Aarhus seniorkegleklub eller ring til Hans Jørgen Andersen, formand for Århus Senior Kegleklub, på tlf. 21 22 55 70. Alle er velkomne til prøvespil og se, om kegler er noget for dig.

  Sidst opdateret: 12. februar 2024