Gå til hovedindhold

Sundhed

23 resultater

Træning gav AnnBett hverdagen tilbage

AnnBett Kirkebæk levede et almindeligt familieliv og arbejdede som pædagog. Men da datter nummer to kom til verden, opdagede lægerne, at både mor og nyfødt havde knogleskørhed. For AnnBett blev træning den medicin, der fik familielivet og hverdagen til at hænge sammen igen.

Har du sanset dit æble i dag?

Vores sanser er ret gode til at registrere det, der sker omkring os. Men meget af tiden er sanseindtrykkene noget, der sker ubevidst. Vi bruger simpelthen ikke vores hjernekapacitet, hver gang vi skal spise noget. Derfor er det en rigtig god idé at smage efter og snakke om, HVORDAN maden smager.

Et smagfuldt fællesskab

Fællesskaber og ensomhed
Mad

Kom med indenfor i en madklub for herrer +60 år. Et fællesskab for mænd, hvor glæden for velsmag og det gode selskab forener sig

Har du også set ind i fremtiden?

Du står ved hækken som så mange andre gange før og vender årstiden, vejret og livets gang med naboen. Pludselig stivner du. Det er som om, din hjerne står stille. “Hvordan går det egentlig med det nye barnebarn?”, spørger naboen. Men det vidste du allerede, han ville sige, før han sagde det.

Dorte har lige fået nye høreapparater, og det højner livskvaliteten betydeligt. Vejen gennem systemet kan godt virke svær og lang. For Dorte hjalp det at være åben, vedholdende og søge sparring Høretab: Du er ikke alene

Kronisk sygdom

Dorte har lige fået nye høreapparater, og det højner livskvaliteten betydeligt. Vejen gennem systemet kan godt virke svær og lang. For Dorte hjalp det at være åben, vedholdende og søge sparring

Jeg danser og danser og standser og sanser

Træning

En let berøring på skulderen. Et blødt tag i hænderne. Melodier fra ungdommen fylder rummet. En vuggen med de knagende hofter. Et venligt blik møder dit.

Man føler virkelig meget, når man danser

Træning

Når du danser, så bruger du faktisk dine sanser hele tiden. Det er ikke sikkert, du selv har tænkt over det, men prøv at lægge mærke til det, næste gang du bevæger dig ud på dansegulvet, eller læs med her, og lad danser Marianne Eihilt fortælle.

Karavana – et hus fuld af kreativitet

Fællesskaber og ensomhed

I kunstnerhuset Karavana er der rig mulighed for, at mennesker med udviklingshandicap kan afprøve og udfolde deres kunstneriske evner. Hanne Bitten Pedersen er kommet der hver dag i 30 år, og hun har prøvet stort set det hele.