Gå til hovedindhold
Kultur

Tag på byvandring i Aarhus

En guidet byvandring kan give et friskt blik på Aarhus, uanset hvor kendt du er i byen. Ud over at få aktiveret benene, får du samtidig aktiveret sindet gennem de utallige underholdende og interessante fortællinger, der gemmer sig bag de velkendte facader og gader. Vital giver dig her et overblik over 5 gode byvandringer.

  • Læs op

Indhold

    Byvandring i det gamle Aarhus 

    Den Gamle By tilbyder rundvisninger med dygtige guider, hvor du kan gå på opdagelse i Aarhus, som den var engang. Du kan både lære om baggårdene, som engang var centrale for byens liv. Du kan også tage helt tilbage til Aros i vikingetiden til en tur med afsæt i den karakteristiske å, der løber gennem byen. 

    Byvandringer i Aarhus – Den Gamle By 

    Guidet tur med en hjemløs 

    PovertyWalk tilbyder et spændende indblik bag facaderne i Smilets By. Her gemmer der sig fortællinger om misbrug, alkohol, stoffer og uskrevne gaderegler, der ikke er til at smile af. Foreningen giver misbrugerne og de hjemløse et talerør til at formidle deres liv og hverdag. Guiderne uddannes i at fortælle og holde foredrag, før de laver guidede ture. 

    Guidet tur med en hjemløs (Aarhus) – Se video af turen & book (truestory.dk) 

    Kunststi i børnehøjde 

    Streetart-kunstner Mikkel Jessen har på bestilling af Teknik og Miljø i Aarhus Kommune skabt en ny og kulørt kunststi gennem Aarhus bymidte. Kunststien består af 30 fliser malet med farverige fuglemotiver. Går du ad kunststien, kan du læse en lille fortælling ved hvert flise-kunstværk via Aarhus Kommunes app “Opdag Aarhus”. 

    Aarhus får ny kunststi i børnehøjde (lokalavisen.dk) 

    Bliv guidet rundt på de populære destinationer 

    AarhusGuiderne er den største udbyder af byvandringer i Aarhus. Du kan booke en privat guide til en række spændende ture rundt i byen som eksempelvis Aarhus Rådhus, Aarhus Ø, Marselisborg Slotspark, DOKK1 og havnefronten og andet. Du har også mulighed for at have medbestemmelse i, hvordan din tur skal tilrettelægges. 

    Link: Byvandringer i Aarhus | Aarhusguiderne 

    Historierne i Aarhus’ gader 

    Med en kandidat i historie og en kærlighed til Aarhus, guider forfatter Doron Haahr dig trygt rundt i byen. Han giver dig et nyt indblik i Aarhus gennem fortællinger med afsæt i for eksempel besættelsen af Aarhus, Mejlgade, da Aarhus var en lille by, de hemmelige historier i baggårdene og de markante bygninger. 

    Byvandringer med Aarhushistorier.dk – eventyr og opdagelser i Aarhus

    Sidst opdateret: 8. november 2023