Tag på byvandring i Aarhus

Opslag fra Vital-magasinet om byvandring i Aarhus

Byvandring i det gamle Aarhus 

Den Gamle By tilbyder rundvisninger med dygtige guider, hvor du kan gå på opdagelse i Aarhus, som den var engang. Du kan både lære om baggårdene, som engang var centrale for byens liv. Du kan også tage helt tilbage til Aros i vikingetiden til en tur med afsæt i den karakteristiske å, der løber gennem byen. 

Byvandringer i Aarhus – Den Gamle By 

Guidet tur med en hjemløs 

PovertyWalk tilbyder et spændende indblik bag facaderne i Smilets By. Her gemmer der sig fortællinger om misbrug, alkohol, stoffer og uskrevne gaderegler, der ikke er til at smile af. Foreningen giver misbrugerne og de hjemløse et talerør til at formidle deres liv og hverdag. Guiderne uddannes i at fortælle og holde foredrag, før de laver guidede ture. 

Guidet tur med en hjemløs (Aarhus) – Se video af turen & book (truestory.dk) 

Kunststi i børnehøjde 

Streetart-kunstner Mikkel Jessen har på bestilling af Teknik og Miljø i Aarhus Kommune skabt en ny og kulørt kunststi gennem Aarhus bymidte. Kunststien består af 30 fliser malet med farverige fuglemotiver. Går du ad kunststien, kan du læse en lille fortælling ved hvert flise-kunstværk via Aarhus Kommunes app “Opdag Aarhus”. 

Aarhus får ny kunststi i børnehøjde (lokalavisen.dk) 

Bliv guidet rundt på de populære destinationer 

AarhusGuiderne er den største udbyder af byvandringer i Aarhus. Du kan booke en privat guide til en række spændende ture rundt i byen som eksempelvis Aarhus Rådhus, Aarhus Ø, Marselisborg Slotspark, DOKK1 og havnefronten og andet. Du har også mulighed for at have medbestemmelse i, hvordan din tur skal tilrettelægges. 

Link: Byvandringer i Aarhus | Aarhusguiderne 

Historierne i Aarhus’ gader 

Med en kandidat i historie og en kærlighed til Aarhus, guider forfatter Doron Haahr dig trygt rundt i byen. Han giver dig et nyt indblik i Aarhus gennem fortællinger med afsæt i for eksempel besættelsen af Aarhus, Mejlgade, da Aarhus var en lille by, de hemmelige historier i baggårdene og de markante bygninger. 

Byvandringer med Aarhushistorier.dk – eventyr og opdagelser i Aarhus