Gå til hovedindhold
Kultur

Kreative frivillige: Henrik Broch

Henrik Brochs frivillige cv rummer alt fra Ocean race til kongelige teaterforestillinger. Mød ham her

 • Læs op

Indhold

  Tekst og foto: Jannie Lindberg Sundgaard

  I 2016 så jeg et opslag på Facebook om, at der manglede frivillige til Kulturhovedstad 2017. Det meldte jeg mig til, fordi jeg godt kunne tænke mig at være en del af sådan et kæmpe event og komme om bag kulisserne. Ved åbningsparaden var jeg så heldig at få lov til at gå sammen med den forreste båd af de seks både, der var med i paraden. Det var en kæmpe oplevelse. Menneskehavet, der åbnede
  sig for os, som vi langsomt skred frem, kor, musik, sang. Det var så givende. Den oplevelse er det største, jeg har oplevet som frivillig - mine børns fødsel og mit bryllup er større, men den kommer tæt derefter.”

  “Siden åbningsparaden er det blevet til mange opgaver som frivillig. Både små og store. Hvert andet år er jeg med i forestillingerne på Moesgaard. Vi er efterhånden en god sammentømret flok, som er med. Vi kender hinanden godt og har det sjovt sammen. Fællesskabet er for mig en vigtig del af mit frivillige arbejde.” 

  “Som ReThinker kan du komme med på de her Speed Meetings, hvor en masse frivillige opgaver præsenteres, som du kan melde dig på. Du kan også gå ind på hjemmesiden og finde opgaver der. Du er ikke forpligtet til at tage opgaver, og for mig passer det godt med, at jeg stadig er på arbejdsmarkedet fuldtid.“ 

  “Det med at være en del af byen, af Aarhus på den her måde, kan noget særligt. Jeg er født og opvokset i Aarhus, men mit arbejde som frivillig har vist mig steder, jeg ikke kendte. Det lille Vikingemuseum ved Domkirken. Underjordiske gange under byen og små spillesteder.”
  “Jeg er frivillig af egoistiske grunde, fordi det giver mig så meget - både fællesskabet med de andre frivillige og oplevelserne, men det er også givende at være med til at give andre oplevelser og hjælpe dem rundt i byen til arrangementer.”

  “Jeg føler faktisk, jeg er en del af byen på en måde, jeg ikke har været før.”

   

  Få en oplevelse for livet 

  Tilmeld dig som frivillig statist i Nordeuropas største teatershow.

  Skriv til statistkoordinator:

  Anne-SofieThomsen på ast@visitaarhus.com
  Vi afholder audition i slutningen af 2023/start 2024.
  Forestillingen spiller på Moesgaard i 2024.

  Sidst opdateret: 8. november 2023