Oplev udstillingen: Velkommen hjem på DokkX

Af Kirsten Skadhede 

Udstillingen er populær, og det er der en god grund til. Den er bygget op som et helt lille hjem fyldt med de nyeste løsninger inden for teknologi, som kan give dig en hjælpende hånd i hverdagen, hvor det kniber. Oplev fx: 

 

Søvnen - Har du svært ved at falde i søvn?  

Denne lille vejrtrækningsrobot giver ro og tryghed, når du skal sove. Puden kan spille afdæmpet musik, mens dens mave bevæger sig og bidrager til en afslappet og dyb vejrtrækning. 

  

Kaffen - Tid til kaffe 

Vippekedlen hælder let og sikkert kogende vand op, uden at du behøver at løfte kedlen for at hælde. Kedlen er bl.a. velegnet for personer med begrænset funktionalitet i hænder og arme, rystelser eller gigt. 

  

Kalenderen - Brug for et overblik?  

Kalender-uret er til personer, som har brug for ekstra hjælp til at holde styr på døgnet og dagens begivenheder. Du kan se tider og begivenheder på skærmen, og kalender-uret kan også læse påmindelser og informationer højt. 

  

Litteratur - Nyd en god historie 

Enkel og brugervenlig lydbogsafspiller, som kan afspille bøger og musik fra CD'er. Afspilleren er supernem at bruge, da den har store taster med høj kontrast og samtidig er selvtalende, så den guider dig, når du trykker på tasterne. 

  

Sengetøj - Hvis uheldet er ude

Lækkert og funktionelt brandhæmmende sengetøj, puder og tæpper. Ligner ganske almindelige tekstiler til soveværelset, men er behandlet med et specialfremstillet selvslukkende materiale, hvilket betyder, at sengetøjet ikke kan antændes og gå i flammer. 

 

Kom og prøv...

Du kan selv afprøve de mange teknologier og hjælpemidler i DokkX, som er åben for offentligheden tirsdag-fredag. Udstillingen ”Velkommen Hjem – med velfærdsteknologi” ligger på niveau 2.2. på Dokk1, løber frem til august 2023 og er gratis for dig at besøge. 

Læs mere på dokkx.aarhus.dk