Gå til hovedindhold

Center for Pårørendesamarbejde

Pårørende kan være en vigtig støtte for mennesker, der har brug for hjælp i livet, men det kan samtidig være en stor belastning at være pårørende.

 • Læs op

Indhold

  Tekst: Maja Agerholm Jensen

  I 2023 åbnede Sundhed og Omsorg Center for Pårørendesamarbejde. Formålet med centeret er at støtte pårørende og udbrede kendskabet til de mange tilbud og indsatser, der baner vej til det gode pårørendesamarbejde.

  Centret tilbyder rådgivning og støtte til pårørende, og formidler viden og tilbud ud fra den pårørendes behov. Desuden giver man sparring til ledere og medarbejdere, og udvikler redskaber og metoder til det gode pårørendesamarbejde. 

  Vigtigt samarbejde

  Lone Bisgaard Henriksen er konsulent og pårørendevejleder i Center for Pårørendesamarbejde. I over 20 år har Lone arbejdet i organisationen og haft med pårørende at gøre, både som sygeplejerske, som leder og nu som pårørendevejleder. 

  ”Pårørendesamarbejdet er rigtig vigtigt. Det har jeg altid ment. De pårørende er en vigtig samarbejdspartner og ressource for os i borgernes forløb. Vi har en stor opgave i at inddrage de pårørende og invitere til samarbejde og samtidig også have øje for dem, der er så pressede, at deres egen trivsel er påvirket, og de derfor kan have brug for vores støtte.”

  ”Ud fra den situation, den pårørende står i, er min opgave at finde ud af, hvad de har brug for. Om det er en henvisning til den brede vifte af tilbud i eller uden for kommunen. Om det er hjælp til at finde vej i, hvor de skal finde information, eller om de ønsker en samtale i forhold til deres egen trivsel.”

  Du finder Center for Pårørendesamarbejde på: cps.aarhus.dk

  Formålet med centret er at støtte og vejlede dig, når et menneske tæt på dig har brug for din hjælp.

  Kontakt

  Pårørendevejleder 

  Lone Bisgaard Henriksen

  Mail: cps@mso.aarhus.dk

  Telefon: 41 87 32 20  

  Sidst opdateret: 12. februar 2024