Budde og borgerne: Vi skal gøre hinanden klogere
Det er når vi møder hinanden, at vi kan blive klogere
På de måneder, der går, mellem Vital udkommer, er jeg rundt mange forskellige steder og møder vidt forskellige mennesker. Det er altid en fornøjelse, også selv om det bestemt ikke kun er roser, jeg bliver mødt med. Men det er netop noget af det, jeg holder allermest af. Det billede vi har i byrådet, og jeg som rådmand, af aarhusianerne og lokalsamfundet er ikke altid lige retvisende. Så det er godt at komme ud og få et realitetstjek ind imellem.
Flere af jer var sikkert med til dialogmødet arrangeret af Center for Pårørendesamarbejde i foråret. Her havde vi en virkelig indholdsrig eftermiddag med oplæg og debat, hvor der kom så mange gode input og diskussioner.
For at være pårørende er et stort arbejde. Vi er det jo alle, men nogle har en hårdere tjans end andre. De mange dilemmaer, som er forbundet med det, blev meget tydelige for mig ved mødet, og hvor vigtigt det er, at vi får forventningsafstemt mellem professionelle og pårørende, hvem der står for hvilke ting.
Det skal ikke være sådan, at når en ældre flytter på plejehjem, så falder den pårørende sammen, fordi det har været alt for hårdt arbejde op til. Vi skal have meget mere fokus på at tale sammen omkring, hvad kommunen gør og kan, og hvad pårørende gør og kan.
Og det er netop noget af det, som vi i Aarhus er langt med. Derfor er vi også inviteret med som fagligt indspark til et møde med Ældre Sagen og ældreministeren, for netop at give både erfaringer og perspektiver videre. For det er i snakken med hinanden, at vi bliver klogere.
Det oplevede jeg bl.a. på en bustur, jeg deltog i sammen med en flok ældre borgere fra Skæring.
Når man sidder der i bussen, kan man ikke sådan løbe fra noget, så man må forholde sig til de snakke og emner, som kommer op. Og der kan man komme omkring mange ting. Den måde, vi politikere taler på, kræver nogle gange en oversættelse, så det ikke bliver alt for meget politikersprog. Det bliver tydeligt på sådan en bustur.
Der var mange, som var optagede af og glade for, at aftalen om Folkehusene endelig er landet, men der var også store frustrationer over, at det har taget så lang tid. Og sådan noget er godt for mig at få at vide og snakke igennem med dem, som er nært involverede som brugere.
Og så kan jeg glæde alle Vitallæsere med, at der fremover kommer flere Vital i postkassen.
I stedet for at udkomme én gang i kvartalet, kommer Vital nu hver anden måned. Så fra midten af oktober kan du sidde med dit første ekstra Vital i hånden.
Vi gør det fordi, så mange er så glade for Vital og det indhold, bladet har. Vi kommer til at skrue op for mere aktuel information, når bladet udgives oftere, så der fremover bliver endnu mere brugbar viden for jer, som læser bladet.
Vi sætter stadig spot på relevante emner, men også på svære dilemmaer og udfordringer i det samfund, vi alle er en del af. Jeg ved, at hele Vitalredaktionen glæder sig meget til at producere endnu mere Vital, og det kan jeg kun istemme.