Gå til hovedindhold
Budde og borgerne

Budde og borgerne

Tak for jeres tilbagemeldinger

 • Læs op

Indhold

  I det tidlige efterår var jeg på besøg i erindringslejligheden i Den Gamle By. En lejlighed indrettet som den ville have set ud i 1950’erne, der henvender sig til mennesker med en demenssygdom. Minderne, de oplever i lejligheden, får dem til at huske og erindre, hvem de selv var og er, og det har stor betydning for deres velbefindende.

  Med på besøget var også Pia Knudsen, som har en demenssygdom. Det var tydeligt at se, hvordan lejligheden både mentalt, men også fysisk påvirkede hende. Der var parfumen på sminkebordet, hvor hun resolut udbrød: “Det er jo min barndoms duft.” Der var spisekammeret i køkkenet, billederne på væggene, æblekagen på bordet og meget mere.

  Den Gamle By og vores egne sundhedsfaglige ansatte arbejder tæt sammen om at skabe gode oplevelser for mennesker med demenssygdom. Vi har jævnligt beboere fra plejehjem på tur til lejligheden, og personalet beskriver, at de kan mærke en tydelig positiv forskel hos beboerne helt op til tre uger efter sådan et besøg.

  Det gør en forskel 

  Hver dag tager medarbejdere på job i Sundhed og omsorg for at gøre en forskel for de mennesker, de møder. Mange, der modtager hjælp fra Sundhed og Omsorg, er gode til at kontakte os, hvis de fx kunne ønske sig noget anderledes, hvis der er sket en fejl, eller de har en forventning om en højere kvalitet af den hjælp, de får.

  Det er godt med ærlige henvendelser, selv om de ikke nødvendigvis er positive. Det kan man lære af. Samtidig betyder det også meget, når der kommer anerkendelse. Det er med til at give arbejdsglæden et nøk op ad og gør at en måske regnfuld mandag bliver lidt lysere.  

  Jeg har modtaget et brev fra Søren Clausen, som efterspørger et sted at uddele stjerne til de ansatte i Sundhed og Omsorg. Sådan et sted har vi ikke, men hans tilbagemelding er selvfølgelig givet videre til medarbejderne, og så vil jeg også gerne give Søren Clausen ordet her. For det, at han tager sig tid til at sende sin positive oplevelse videre har stort værdi:  

  Ja undskyld jeg banker på her, det er nok ikke det rigtige sted, men hvad er? Jeg vil jo bare gerne give en masse stjerner til Sundhed og Omsorg, ligesom på Trust Pilot. Men sådan et sted har I vist ikke? Her er historien - kort:

  For en månedstid siden ringede jeg til "Sundhed og omsorg", fordi jeg har fået en diskusprolaps og kan hverken stå eller gå. Ventetiden på telefonen var godt nok lang (og ventemusikken gyselig), men da jeg endelig kom igennem, gik det stærkt. Jeg sender en fys, sagde socialrådgiveren, og to dage efter kom Astrid; som feen Klokkeblomst svævede hun rundt i min lejlighed og spredte sit tryllestøv. Hun kunne se muligheder overalt, som jeg ikke havde tænkt på. Og så rekvirerede hun en kørestol og en badebænk til mig. Igen kun to dage, så kom tingene, og det er en KÆMPE hjælp! Nærmest livredning, for jeg var da ved at komme i krise over situationen. Nu går det godt, og det eneste, jeg mangler fra kommunen, er et sted på hjemmesiden, hvor jeg kan fortælle min positive historie; og give kommunen FEM STJERNER! 

  Bedste hilsner Søren Clausen  

   

  Den slags anerkendelse giver god energi, og det er en energi, jeg gerne vil være med til at give videre. 

  De bedste hilsner 

  Christian Budde

   

  Sidst opdateret: 9. januar 2024