Gå til hovedindhold

Aktivt liv

14 resultater

Birgit er næsten blind: "I de gode fællesskaber er jeg stadig bare mig."

Fællesskaber og ensomhed

For 15 år siden fik Birgit Wraa en skelsættende besked fra øjenlægen: Du kommer til at miste synet. En aggressiv øjensygdom havde ramt hende, og livet ville forandre sig for altid. Hun græd på øjenafdelingen, da hun fik beskeden. Men sidenhen har hun besluttet sig for at tage de positive briller på og kæmpe for at bevare et meningsfuldt liv i fællesskab med andre.

Bibliotekerne anbefaler: November 2023

Sanserne opfanger mere, end vi normalt er opmærksomme på. Vi reflekterer bare sjældent over det. Her giver vi nogle anbefalinger inden for litteratur og podcasts, der kan bidrage til træningen af bevidstheden om dine sanser og deres evne til at opfatte verden omkring dig.

Bibliotekerne anbefaler: August 2023

Bibliotekerne anbefaler

Kreativitet er et begreb, der strækker sig langt ud over traditionelle grænser. Kreativitet handler ikke blot om at male et billede eller skrive en novelle - det handler også om, hvordan vi tænker, lever og løser udfordringer i vores dagligdag.

Bliv en del af et fællesskab

Her kan du møde tre kvinder, der har fundet nye givende fællesskaber.

Værkstedet: En stenhård forvandling

Kultur

De kommer i alle farver. I alle former. Ikke to er ens. De er bogstaveligt talt stenhårde, men i Jørgen Greve Olesens hænder forvandles de fuldstændig og bliver til bløde og smukke kunststykker. Kom med en tur på stenværkstedet, hvor kreativiteten får frit spil.

Kreative frivillige: Henrik Broch

Kultur

Henrik Brochs frivillige cv rummer alt fra Ocean race til kongelige teaterforestillinger. Mød ham her

Kreative frillige: “Vil du lave en ny lucia?”

Kultur

Der er mange måder at være frivillig på. Mød her Ada Helene Kragh, som står bag Aarhus' kæmpe luciabrud.

Fra Aros til Aarhus: Byvandring i fortidens fodspor

Kultur

Fra stolt vikingeby til henrettelser, handelsmænd og en å, der i århundreder har været byens navlestreng, men som senere blev gemt væk af bilismen for atter at komme frem i dagens lys. Aarhus’ gader og stræder har mange gemte – og måske glemte – spor, der fortæller om byens historie. Kom med på byvandring i fortidens fodspor, se op og bliv klogere på Aarhus.